Vi svenskar (nåja, många av oss i alla fall) äter mer kött än vad vi egentligen behöver. Ett enkelt sätt att bidra till en förbättrad miljö är att oftare äta vegetarisk kost. Så varför inte slänga ihop en vegetarisk risotto någon kväll, att servera med en god blandsallad? Mättande och gott!
Risotto för 4 pers
1 finhackad gul lök
2 msk olivolja
4 dl avorioris
8 dl vatten
2 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
1 dl färskriven parmesanost
valfri mängd champinjoner i lagom stora bitar
2-3 msk smör
Fräs löken genomskinlig i olja i en kastrull eller gryta. Lägg därefter i riset och låt det fräsa tillsammans med löken i några minuter. Häll på vatten och vin, liten mängd vätska åt gången. Smula i buljongtärningen. Låt riset småputtra under lock och fortsätt att späda i vätskan. Rör om då och då. Då vätskan är borta är det dags att steka champinjonerna i smör. Vänd ner svampen i risotton och låt alltsammans stå och gotta till sig i 5-10 min. Strax innan servering blandas den rivna parmesanosten i.
Risotto för 4 pers
1 finhackad gul lök
2 msk olivolja
4 dl avorioris
8 dl vatten
2 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
1 dl färskriven parmesanost
valfri mängd champinjoner i lagom stora bitar
2-3 msk smör
Fräs löken genomskinlig i olja i en kastrull eller gryta. Lägg därefter i riset och låt det fräsa tillsammans med löken i några minuter. Häll på vatten och vin, liten mängd vätska åt gången. Smula i buljongtärningen. Låt riset småputtra under lock och fortsätt att späda i vätskan. Rör om då och då. Då vätskan är borta är det dags att steka champinjonerna i smör. Vänd ner svampen i risotton och låt alltsammans stå och gotta till sig i 5-10 min. Strax innan servering blandas den rivna parmesanosten i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar