Till kakan:
2 ägg
3 dl socker
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4 1/2 dl mjöl
Glasyr:
50 g smör
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
kokosflingor
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner det smälta smöret och mjölken. Därefter blandas mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao separat. Rör sedan i de torra ingredienserna i smeten. Bred ut smeten i en långpanna klädd med smörpapper. Jag brukar ta en ganska liten långpanna, så att kärleksmumsen blir höga och fluffiga. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 min. Känn efter med en sticka att kakan inte längre är kladdig.
Glasyren görs genom att smälta smör och sedan röra ihop samtliga ingredienser till en slät smet. Bred glasyren över kakan medans kakan fortfarande är varm. Jag brukar använda en potatissticka till att sticka mängder med små hål i kakan innan dess att glasyren läggs på. Då åker glasyren även in i kakan och den blir supersaftig! På med kokosflingorna. Skär sedan kakan i fyrkanter då kakan svalnat.
2 ägg
3 dl socker
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4 1/2 dl mjöl
Glasyr:
50 g smör
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
kokosflingor
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner det smälta smöret och mjölken. Därefter blandas mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao separat. Rör sedan i de torra ingredienserna i smeten. Bred ut smeten i en långpanna klädd med smörpapper. Jag brukar ta en ganska liten långpanna, så att kärleksmumsen blir höga och fluffiga. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 min. Känn efter med en sticka att kakan inte längre är kladdig.
Glasyren görs genom att smälta smör och sedan röra ihop samtliga ingredienser till en slät smet. Bred glasyren över kakan medans kakan fortfarande är varm. Jag brukar använda en potatissticka till att sticka mängder med små hål i kakan innan dess att glasyren läggs på. Då åker glasyren även in i kakan och den blir supersaftig! På med kokosflingorna. Skär sedan kakan i fyrkanter då kakan svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar