Den rosa färgen på marängerna gör att de ser lite extra lyxiga ut. Dessa maränger är sega i mitten och hårda på utsidan. Ettåringen älskar dessa!
Till ca 12 maränger
3 dl florsocker
4 äggvitor
saften från 1/4 pressad citron
röd karamellfärg
Sikta florsockret och vispa florsocker, äggvita och citronsaft till ett hårt skum. Då det går att dra långa, blanka toppar i skummet så är smeten färdig. Droppa i några droppar karamellfärg och vispa skummet rosa. Använd två matskedar och klicka i smeten i pappersformar. Marängerna får gärna vara toppiga och ojämna. Marängerna ska sedan stå i ca 1 timme i mitten av ugnen i 125 graders värme. Jag brukar använda varmluftsugn, men vanlig ugnsvärme går också bra.
Till ca 12 maränger
3 dl florsocker
4 äggvitor
saften från 1/4 pressad citron
röd karamellfärg
Sikta florsockret och vispa florsocker, äggvita och citronsaft till ett hårt skum. Då det går att dra långa, blanka toppar i skummet så är smeten färdig. Droppa i några droppar karamellfärg och vispa skummet rosa. Använd två matskedar och klicka i smeten i pappersformar. Marängerna får gärna vara toppiga och ojämna. Marängerna ska sedan stå i ca 1 timme i mitten av ugnen i 125 graders värme. Jag brukar använda varmluftsugn, men vanlig ugnsvärme går också bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar