En god & saftig sockerkaka som görs på frysta jordgubbar & rabarber. Det går givetvis minst lika bra att använda färska jordgubbar & rabarber.
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vanilj
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl + 1 msk
2 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl frysta jordgubbar
2 dl frysta rabarber
1/2 dl florsocker
kokosflingor till sockerkaksformen
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform med kokosflingor. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt mjölken och rör sedan ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt separat och vänd sedan försiktigt ner i smeten. Låt jordgubbar & rabarber rinna av något i en sil. Blanda sedan dessa med florsocker + 1 msk mjöl. Vänd försiktigt ner jordgubbarna & rabarberna i smeten. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min.
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vanilj
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl + 1 msk
2 tsk bakpulver
en nypa salt
1 dl frysta jordgubbar
2 dl frysta rabarber
1/2 dl florsocker
kokosflingor till sockerkaksformen
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform med kokosflingor. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt mjölken och rör sedan ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt separat och vänd sedan försiktigt ner i smeten. Låt jordgubbar & rabarber rinna av något i en sil. Blanda sedan dessa med florsocker + 1 msk mjöl. Vänd försiktigt ner jordgubbarna & rabarberna i smeten. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar