Den här Malaysiska maträtten är en av mina absoluta favoriträtter, alla kategorier! Laksan smakar fräscht, då en hel del av ingredienserna ingår som råa i rätten. Jag brukar använda den currypasta som finns att köpa i de asiatiska livsmedelsbutikerna. Den är mycket starkare och intensivare i smaken jämfört med den currypasta som finns att få tag på i vanliga livsmedelsbutiker. Får man inte tag på den "äkta" varan, så kan man ta lite mer currypasta än vad som anges i receptet (om man vill ha en lite starkare maträtt dvs).
2-3 personer:
3 nystan äggnudlar
2 kycklingfileer
1 påse färsk babyspenat
2 limefrukter
2 schalottenlökar
1-2 msk olja (inte olivolja)
1 vitlöksklyfta
ca 3 cm färsk ingefära
ca 2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 burk vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk fisksås
färsk koriander
1 röd chilifrukt
Skölj spenaten och låt den rinna av. Skala och skär scharlottenlöken i tunna skivor. Likadant så ska vitlöken och ingefäran skalas och skäras i tunna skivor. Tvätta och skär limefrukterna i tunna skivor. Chilifrukten tvättas och skärs i tunna strimlor. Nudlarna kokas enligt instruktionen på paketet och ställs sedan att rinna av. Kycklingen skärs i tunna skivor. Man kan börja med att dela kycklingfileen på längden, så att skivorna sedan inte blir så stora.
2-3 personer:
3 nystan äggnudlar
2 kycklingfileer
1 påse färsk babyspenat
2 limefrukter
2 schalottenlökar
1-2 msk olja (inte olivolja)
1 vitlöksklyfta
ca 3 cm färsk ingefära
ca 2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 burk vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk fisksås
färsk koriander
1 röd chilifrukt
Skölj spenaten och låt den rinna av. Skala och skär scharlottenlöken i tunna skivor. Likadant så ska vitlöken och ingefäran skalas och skäras i tunna skivor. Tvätta och skär limefrukterna i tunna skivor. Chilifrukten tvättas och skärs i tunna strimlor. Nudlarna kokas enligt instruktionen på paketet och ställs sedan att rinna av. Kycklingen skärs i tunna skivor. Man kan börja med att dela kycklingfileen på längden, så att skivorna sedan inte blir så stora.
Hetta upp olja i en wok. Lägg i vitlök och ingefära och fräs i någon minut. Tillsätt sedan currypastan och mosa ut den i woken. Därefter hälls kokosmjölken i. Rör ordentligt så att currypastan blandar sig med kokosmjölken. Ta sedan samma mängd vatten som kokosmjölk och häll i woken. Smula ner buljongtärningen och tillsätt fisksåsen. Låt det hela koka upp och lägg därefter i kycklingen. Låt alltsammans småkoka i ca 15 min.
Fördela nudlarna i 2 -3 djuptallrikar. Sen läggs spenat, scharlottenlök och lime på nudlarna. Fördela därefter soppan i tallrikarna. Dekorera med hackad koriander och den strimlade chilifrukten.
Fördela nudlarna i 2 -3 djuptallrikar. Sen läggs spenat, scharlottenlök och lime på nudlarna. Fördela därefter soppan i tallrikarna. Dekorera med hackad koriander och den strimlade chilifrukten.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar