lördag, november 06, 2010

Kryddiga köttfärsbiffar med två sorters sallad



Ikväll blev det improvoserad matlagning, fast med lyckat resultat. Denna rätt ska jag laga fler gånger!

Till 8 små biffar:

ca 400g nötfärs
1 finhackad gullök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 knippe finhackad persilja
2 msk tomatpure'
1 tsk spiskummin
1 tsk farinsocker
1 tsk paprikapulver
salt
svartpeppar
1/2 lättvispat ägg

Blanda samman samtliga ingredienser och rulla till små biffar ca 4-5 cm i diameter. Stek i olivolja på medelhög värme.

Tomatsalsa:

2 finhackade tomater
lite finhackad gullök
1 knippe finhackad koriander
flingsalt

Blanda samtliga ingredienser och ställ att dra en stund innan servering.

Vitkålssallad:

strimlad vitkål
1 strimlad morot
1 knippe finhackad koriander

Dressing till vitkålssallad:

2 msk kikkoman soja
2 msk färskpressad lime
1 msk flytande honung
1 finhackad chili

Servera biffarna med fetaost och sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar