1 pkt torkade fikon
100 g syltat apelsinskal
3 dl russin
100 g coctailbär
en skvätt konjak
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk malen nejlika
1 tsk malen ingefära
Dag 1: Finhacka all frukt och blanda därefter samman frukten med en rejäl skvätt konjak. Låt stå och dra över natten.
Dag 2: Rör rumstempererat smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och därefter fruktblandningen. Blanda samman mjöl, bakpulver och kryddor och rör sedan ner i smeten. Klicka upp smeten (som ska vara relativt fast) i två mindre smörade och bröade formar. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 min. Låt svalna lite innan kakan slås ur formen (mindre risk att kakan går sönder då).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar