Finns det något godare till frukost än rykande varma scones direkt från ugnen? Här är en variant på scones, där delar av det vita mjölet har ersatts med fiberberikade havregryn. Lite fler fibrer i dessa bullar med andra ord...
Till 6 bullar
2.5 dl vetemjöl
2 dl fiberberikade havregryn
1/2 tsk salt
1/4 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl mjölk
1 ägg
Rör samman alla torra ingredienser. Tärna smöret och nyp samman smöret med mjölblandningen. Vispa ägget lätt och tillsätt ca hälften av det vispade ägget i smeten (resterande hälft används senare till pensling av bullarna). Tillsätt mjölken i smeten och rör samman. Klicka upp den relativt lösa smeten till 6 lika stora bullar på ett bakpapper. Platta till bullarna något med lätt hand. Pensla bullarna med ägg och strö gärna över lite havregryn och farinsocker på toppen av bullarna, det blir fint. Grädda i 250 graders värme mitt i ugnen i ca 10 minuter. Servera scones nygräddade och varma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar