onsdag, oktober 28, 2009

Ugnsgrillad kyckling med chili, ingefära och vitlök

Lättlagad kycklingrätt som dessutom smakar väldigt gott. Ber om ursäkt för det tråkiga fotot, men ursäktar mig med att jag var väldigt hungrig och ivrig med att hugga in på maten vid fototillfället.
.
lagom till 2 personer:
.
2 kycklingfileer
en ganska stor bit ingefära
1 vitlöksklyfta
2 rågade msk honung
1/4 dl ketchup
1/4 dl japansk soja
1/4 dl råsocker (farinsocker går också bra)
chiliflingor efter tycke och smak (färsk hackad chili fungerar också)
.
Skala och riv ingefära och vitlök. Rör ihop ingefära, vitlök, honung, ketchup, soja, socker och chiliflingor. Lägg kycklingfileerna i en påse och slå över drygt 1/2 av marinaden. Låt kycklingfileerna ligga i marinaden i minst 30 min, men gärna längre.
Sätt ugnen på 175 grader. Grilla fileerna i mitten av ugnen i ca 45 min. Använd gärna en ugnsfast form med tillhörande grillgaller. Vid två tillfällen öses resterande hälft av marinaden över kycklingfileerna. Marinaden lägger sig som ett krispigt täcke över kycklingfileen.
Serveras med jasminris och coleslaw på thailändskt vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar