En mycket smakrik kycklingsoppa som passar att servera lite kyligare dagar. Ett utmärkt mitt-i-veckan recept, då soppan går förhållandevis snabbt att laga till.
.
Till 3-4 personer:
1/2 purjolök
2 morötter
2 kycklingfileer
1-2 msk röd currypasta
neutral olja
1 burk kokosmjölk
2 hönsbuljongtärningar
1 l vatten
3-5 kaffirlimeblad
1-2 nystan äggnudlar
1 msk limesaft
salladskål
färsk koriander
1/2 hackad röd chili (valfritt)
.
Strimla purjolöken till lagom stora munsbitar (dvs smala och 2-3 cm långa). Skala och skär morötterna till stänger i samma storlek som purjon. Kycklingen skärs i små bitar. Jag tycker det är godast att skära kycklingen till tunna slantar i storleken av en enkrona. (Tips: Har kycklingen varit fryst först, och är lagom tinad, så är det oerhört enkelt att få till tunna skivor.)
Stek morötterna mjuka i några minuter i lite olja och röd currypasta. Morötterna skall inte ta färg utan bara mjukna. Tillsätt sedan purjon och stek på svag värme i ytterligare ett par minuter. Lägg därefter i kycklingslantarna, kokosmjölken, buljongtärningarna & kaffirlimebladen. Slå på 1 liter vatten och låt därefter soppan koka upp och småkoka i 8 minuter.
Bryt sönder äggnutdlarna och lägg i även dessa. Koka tills nudlarna är mjuka (tar ca 4 min). Häll i limesaften och rör runt. Soppan är klar att servera. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa soppan med hackad salladskål, färsk koriander och hackad röd chili.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar