Så här föreställer jag mig att en coleslaw skulle smaka om man fick den serverad på ett turisthak i Thailand. Jag gillar coleslaw, men tycker inte om de gånger man får en coleslaw serverad där morötter och vitkål fullständigt simmar i majonäs. Här använder jag enbart en liten mängd majonäs och smaksätter coleslawen så att den smakar fräscht.
.
1/4 kålhuvud
2 morötter
2 msk sweet chilisås
1/2 dl majonäs
1/2 vitlöksklyfta
ca 2 cm ingefära
flingsalt
svartpeppar
1/2 kruka färsk koriander
.
Strimla kålen fint (en osthyvel fungerar bra för detta ändamål) och lägg den i kokande, välsaltat vatten. Låt kålen ligga i någon minut innan du fiskar upp den och spolar den i kallt vatten. Låt därefter kålen rinna av ordentligt. Skala och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Rör samman majonäs, chilisås, vilök och ingefära. Blanda detta med kålen och morötterna. Smaka av med salt & peppar. HIT kan du förbereda. Strax innan servering så hackar du färsk koriander och blandar i coleslawen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar