Gazpacho känns aldrig fel under sommarmånaderna. Servera den tillsammans med ett gott bröd (eller salta kex) och gröna, goda oliver.
Lagom till två stora tallrikar:
Lagom till två stora tallrikar:
2 stora mogna tomater
1/4 gullök
20 cm gurka
1 grön paprika
1/2 klyfta vitlök
3 msk tomatpure
3 1/2 dl vatten
1 msk olivolja
ca 3 msk sherryvinäger
1 skiva formfranska eller annat vitt bröd
.
flingsalt
svartpeppar
.
Skålla tomaterna i kokande vatten, skala dem och hacka dem därefter i mindre bitar. Låt svalna.
Finhacka gullök och vitlök. Gurkan skalas och skärs i mindre bitar, likaså skärs paprikan i mindre bitar. Lägg tomathack, gurka, gullök, vitlök och paprika i en mixer. Tillsätt tomatpure, vatten olja och vinäger och brödet (riv det i mindre bitar). Slå på kallt vatten och kör innehållet till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Känns inte soppan tillräckligt sval, kyl den en stund i kylskåp innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar