torsdag, maj 13, 2010

Kladdkakemuffins

Så lätta att baka, så goda att förtära. Dessutom är dessa godingar perfekta att förvara i frysen- De är absolut godast att äta då de fortfarande är lite, lite kalla.

Till ca 16 stycken
150 g smör
200 g mörk choklad
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 nypa salt
2 1/2 dl vetemjöl

Smält smöret i ett vattenbad. Tillsätt chokladen och låt även den smälta i vattenbadet. Rör ihop chokladblandningen med socker och vaniljsocker. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, och rör ihop smeten. Slutligen blandas vetemjölet och saltet i smeten. Häll smeten i dubbla muffinsformar. Baka i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 min. Använd sticka då dessa muffins ska vara kladdiga i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar