torsdag, mars 25, 2010

Italiensk Grönsakspaj




Det här receptet har jag hämtat från Solens mat. Pajen är fantasktiskt god! Pajdegen som är gjord på olivolja är så krispig att den smälter i munnen, och kapris & sardeller sätter sältan. Är man inget stort fan av äggstanning så kan jag varmt rekommendera denna paj.

Pajdeg:
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl vatten
1 ägg

Fyllning:
2 broccolihuvuden
10 coctailtomater
2 msk saltinlagd kapris
6 st sardeller

Blanda mjöl, olja, salt och peppar. Tillsätt vatten och arbeta degen smidig. Dela delen i två delar (den ena halvan lite större) och ställ åt sidan. Dela broccolin i lagom stora munsbitar och koka några minuter i vatten. låt broccolin rinna av i ett durkslag. Dela tomaterna. Kavla ut den större deghalvan. (Ett tips är att kavla mellan två smörpapper så fastnar inte degen.) Täck en pajform (ca 30 cm i diameter) med den utkavlade degen. Lägg i broccoli, tomater och kapris. Hacka sardeller och fördela i pajen. Kavla ut den andra deghalvan och täck pajen. Pensla med lättvispat ägg. Baka i ugnen i 200 grader ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar