lördag, maj 23, 2009

Biscotti med apelsin & mandel

Äntligen har jag hittat det perfekta biscottireceptet! Biscotti ska ju serveras tillsammans med vin santo, men jag ska faktiskt prova att servera dem tillsammans med en Tokaji. Tror faktiskt att det är en inte så tokig kombination!

ca 30 skorpor
2 ekologiska ägg
100 g sötmandel
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt
rivet skal från en apelsin
1/2 urskrapad vaniljstång

Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och skala mandeln. Rosta den sedan i ugnen i ca 5 min, 175 grader. Grovhacka. Blanda mandel, mjöl, socker, bakpulver, apelsinskal, salt och vanilj. Tillsätt därefter de två äggen och knåda ihop alltsammans till en deg (den blir lite smulig men håller faktiskt ihop ändå). Forma till två avlånga längder, lägg över på bakplåtspapper och baka mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut längderna och låt svalna något. Sänk värmen i ugnen till 120 grader. Skär sedan längderna på snedden till ca 1 cm breda skorpor. Skorporna läggs därefter tillbaka på bakplåtspappret och torkas mitt i ugnen tills de är helt torra (tar ca 25 min).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar