lördag, maj 02, 2009

Äppelpaj

Det här är ett recept på en fantastiskt god äppelpaj. Servera den gärna ljummen, tillsammans med lite vaniljglass. Receptet är en variant av ett recept på äppel- & persikopaj som finns i Leila Lindholms "A piece of cake". Vore jag en man så skulle Leila vara min drömkvinna, vore jag ett barn så skulle Leila vara min drömmamma. Hon kan verkligen baka, den tjejen!

Smuldeg:

250 g kallt smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dlkokosflingor
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn

Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med socker, kokos och vetemjöl. Blanda försiktigt ner havregryn.

Fyllning:

8 äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära

Skär äpplen i klyftor och stek dem tillsammans med kryddor och smör. Låt svalna. Smöra en stor pajform och lägg i frukten. Strö därefter över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar