fredag, juli 23, 2010

Jättegod jordgubbssylt

En supergod jordgubbssylt blir det om man förutom jordgubbar och socker tillsätter smak från citron och apelsin. En godare sylt än den här finns det bara inte!

Till 2-3 burkar

2 liter jordgubbar (fungerar utmärkt med frysta)
1 liter syltsocker
skal och saft från en apelsin
skal och saft från en citron

Riv skalet från citronen och apelsinen. Pressa ur saften. Blanda samtliga ingredienser i en stor kastrull och koka långsamt i 15 min. Skumma av sylten om nödvändigt (det märker du). Häll över sylten i väl rengjorda burkar som försluts omgående. Förvara sylten i kylen.

(Jag använder alltid IKEAs glasburkar, och för att sterilisera dem så brukar jag ta av plastpackningen och ställa in glasburkarna i ugnen på 100 grader där de får stå tills det att sylten kokat klart. Plastpackningarna kokar jag.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar