måndag, januari 04, 2010

Fruktbröd med... frön!

Kokboken "Under valnötsträdet" skriven av Anna Bergenström & Fanny Bergenström kan jag varmt rekommendera. Detta brödrecept är hämtat från just den boken, men här har jag modifierat receptet något då jag ej är någon stor fantast av nötter i bröd. Ett mycket lättbakat bröd som ej behöver tid till att jäsa, och som dessutom smakar fantastiskt gott!


3 dl grahamsmjöl
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 1/2 dl sultanrussin
10 st torkade aprikoser i små tärningar
3/4 dl hela linfrön
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl sesamfrön
5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
.
Smörj och mjöla en bakform som rymmer 1 1/2 liter. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, salt, bikarbonat, russin, aprikoser och frön. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihom till en kladdig smet. Sleva upp smeten i den mjölade bakformen och grädda brödet mitt i ugnen i 1 h och 35 min. Slå brödet ur formen och linda in det i en handduk och låt det svalna så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar