Så var det dags för ett nytt recept. Den här gången en riktigt god och lättlagad, vegetarisk tomatsås. Servera tomatsåsen tillsammans med spagetti och parmesan. Passar jättebra som vardagsrätt när man inte orkar lägga någon större möda på matlagningen!
Till 4 pers:
6 tomater
1 aubergine
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
1 dl vitt matlagningsvin
olivolja
salt & peppar
Lägg ett snitt i varje tomat. Koka upp vatten och lägg därefter i tomaterna i det kokande vattnet. Koka i ca 1-2 min så att skalen lossnar. Skölj tomaterna i kallt vatten och riv bort skalen. Hacka tomaterna grovt och ställ åt sidan.
Hacka lök och vitlök fint. Skär auberginen i ganska så små tärningar. Hetta upp olivolja i en gryta/kastrull/stekpanna och bryn lök, vitlök och aubergine. Slå på vin och honung och därefter tomathacket. Salta & peppra. Rör om och låt såsen koka i ca 10 min (gärna längre).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar