En smaskig müsli som inte är fullt lika söt som den som man hittar i affären.
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
4 msk solrosolja
2 dl russin
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla torra ingredienser utom russinen. Blanda vatten och olja. Skvätt vätskan över de torra ingredienserna och krama därefter in vätskan i flingorna. Bred ut alltsammans på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 20-30 min. Rör runt i müslin ett par gånger så att det blir en jämn och fin rostning. Låt svalna på plåten. Blanda med russinen.
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl kokosflingor
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
4 msk solrosolja
2 dl russin
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman alla torra ingredienser utom russinen. Blanda vatten och olja. Skvätt vätskan över de torra ingredienserna och krama därefter in vätskan i flingorna. Bred ut alltsammans på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 20-30 min. Rör runt i müslin ett par gånger så att det blir en jämn och fin rostning. Låt svalna på plåten. Blanda med russinen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar